Mencari Doorgift, Candy Station, Kek, Cupcake, muffin etc

Sunday, August 28, 2011

BISKUT MASAM MANIS



 BAHAN-BAHAN
  • 140g Butter
  • 70g gula halus
  • 1 biji telur
  • 200g tepung gandum
  • 1/2 sk baking power
  • 5 pek hawflakes (asam manis)
CARA-CARA
  • Pukul butter sehingga menjadi krim.
  • Masukkan gula & pukul sehingga putih.
  • Masukkan telur & esen vanila
  • Ayak tepung & baking power. Masukkan dalam adunan tadi.
  • Masukkan hawflakes & gaul rata.
  • Terap adunan & susun dlm dulang pembakar.
  • Bakar 180 darjah selama 15 minit.
~Sebenarnya adunan ni kene gulung dlm kertas minyak & simpan dlm peti ais 1-2 jam. Selepas itu di potong lebih kurang 7mm tebal. Olehsebab nk cepat i terap je.. hihihi...

by http://www.myresipi.com/top/detail/1381

No comments:

Post a Comment